Fietstocht Karrenmuseum Essen

22 september

We sluiten dit seizoen af met een bezoek aan het Karrenmuseum in Essen. Het museum is ontstaan in 1950 door het verzamelen van karren, wagens, en koetsen en is in 1971 naar de huidige locatie overgebracht .

Door een rondleiding met gids en een demonstratie zal het een interessante manier zijn om historische ongemotoriseerde voertuigen die nog bewaard zijn gebleven te bekijken .

Deze voertuigen van aanhangers spoorwegen en arrenslee, autoped, bakfietsen tot bakwagens een scala aan historische herinneringen op halen, is weer leuk om te zien.

Tevens is er de Kiekenhoeve in de buurt waar we een eenvoudige lunch zullen gebruiken daarna gaat het om ongeveer 15.00 uur weer richting Roosendaal.

Vertrekpunt om 9.00 uur bij Huis ten Halve, Kruisstraat 60.

Vandaar uit fietsen we naar ons koffieadres Trapke Op voor een heerlijk bakje koffie/thee met een lekkere punt appeltaart.

Na de koffie fietsen we via een mooie route naar De Kiekenhoeve waar we onze lunch incl. twee consumpties (koffie/thee, fris of bier) gebruiken met aansluitend de rondleiding in het karrenmuseum.

De kosten voor deze laatste dagfietstocht zijn € 23.00 p.p. Bij vertrekpunt betalen. (Helaas zijn de kosten gestegen maar daar ontkomen we niet aan).

Kunt je niet zo ver fietsen en wil je toch graag lunch en bezoek brengen aan het Karrenmuseum, dan kan het ook met de auto (graag doorgeven).

Let op opgeven vóór 15 september

 

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ