Jeu de Boules

M.i.v. 1 januari 2022 is Jeu de Boules veranderd van locatie. Er wordt dan gebruik gemaakt van de Jeu de Boules banen bij Wijkcentrum ’T Dijksteeke, Dijkcentrum 191 Roosendaal.

De reden is dat daar meer mogelijkheden zijn, omdat er meer banen zijn.  Alle deelnemers waren hiermee akkoord.

De tijd en dag blijft hetzelfde op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur

Uw coördinator Cees Holierook tel: 06-4243 6367

Petanque ( Franse uitspraak: [bul] ) is een verzamelnaam voor een breed scala aan spellen vergelijkbaar met bowls en jeu de boules (in het Frans: jeu of jeux, in het Italiaans: gioco of giochi) waarin het doel is om te gooien of roll heavy ballen ( boules genoemd in Frankrijk en jeu de boules in Italië) zo dicht mogelijk bij een kleine doelbal , de jack genoemd in het Engels.

Jeu de boules-spellen zijn traditioneel en populair in veel Europese landen en zijn ook populair in sommige voormalige Franse koloniën in Afrika en Azië. Jeu de boules-spellen worden vaak gespeeld in open ruimtes (stadspleinen en parken) in dorpen en steden. Speciale speelruimtes voor jeu de boules-spellen zijn meestal grote, vlakke, rechthoekige banen gemaakt van afgeplatte aarde, grind of steenslag, ingesloten in houten rails of achterborden.